Om

Velkommen til min forfatterblog

Her skriver jeg om:

  • Mine bøger og mit forfatterskab.
  • Mine bedste skrivetips til forfattere og forfatterspirer.
  • Hvordan man forfølger sin drøm om at blive forfatter.

 

Lidt om mig:

Mit navn er Mia Brandstrup Andersen og jeg er født i 1972. Jeg er forfatter, socialrådgiver, life-coach, prof. bach i human ernæring, buschauffør, togfører og grafisk trykker.

Jeg har elsket bøger allerede før jeg kunne læse og den mulighed for at fordybe mig i forskellige verdener, synes jeg stadig er helt fantastisk. Jeg elsker at høre om andre menneskers liv i de historier de rummer. Fantasiens verden har fulgt mig så længe jeg kan huske. Om dagen var den et farverigt univers jeg søgte hen i, om natten var det fuld af farlige væsner jeg ikke kunne flygte fra.

Jeg er opvokset i en lille by i Sydsjælland, hvor der ikke skete ret meget andet end det man selv fandt på. Det resulterede i at jeg er blevet jagtet af monstre, overnaturlige rovdyr og levende døde, dybt inde i majsmarkens uoverskuelige gange. Jeg har overlevet et utal af eftermiddage efter skole, i en livsfarlig jungle og kæmpet med drager, der var store som huse og slanger der kunne hypnotisere med et enkelt blik.

Jeg har klatret på bjerge af halmballer og svinget i reb gennem luften, for at komme over på den anden side af den piratfiskfyldte flod. Nogle gange faldt vi i floden, min bedste ven og jeg, og så svømmede vi så vandet piskede om ørerne på os, og klarede den til bredden før de dræbende skabninger under vandet fik fat i vores ben.

Jeg har siddet i timevis på byens kirkegård og forestillet mig, hvilket historier der lå begravet i jorden. Nogle gange, når der begyndte at komme hænder og ansigter op ad gravpladserne, måtte jeg løbe derfra for ikke at blive hevet med ned i underverdenen.

Da jeg var 10 år stod det fuldstændig klart for mig, at jeg ville være forfatter. Det var det, jeg ville. Min mor bifaldt ideen og spurgte, hvad jeg så ville leve af? Jeg ville leve af at skrive bøger, svarede jeg.

Som 14-årig begyndte jeg at skrive, det blev til digte og noveller samt en håndfuld romaner, der aldrig blev færdige. Jeg oplevede for første at jeg blev helt høj af at skrive.

Jeg sad ofte på mit værelse og skrev uhyggelige historier, jeg skrev indtil jeg blev så skræmt at jeg løb ud af værelset og ned i stuen og satte mig. Flere historier blev aldrig færdige, for jeg turde ikke bevæge mig tilbage ind i fantasierne, længe nok til at skrive dem færdige.

Jeg skrev når jeg var glad og jeg skrev når jeg var ked af det. Det at skrive blev en måde, hvorpå jeg kunne lære mig selv at kende og få styr på mit indre kaos igennem teenageårene.

Jeg skrev min første bog, Valva Pilaffendyf, da jeg var 27 år og dengang arbejdede som buschauffør. Da jeg fik den antaget på et forlag, gav det hele pludselig mening for mig. Siden er det bl.a. blevet til en række af gyserhistorier til børn og unge.

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *