FAQ

På denne side har jeg samlet nogle af de spørgsmål jeg oftest får.  Hvis du har et spørgsmål der ikke er besvaret herunder, er du meget velkommen til at skrive til mig i kommentarfeltet nederst på siden.

 

Hvordan finder du på historierne?

Jeg kan finde inspiration i hverdagen og livet omkring mig. Det kan være at jeg hører brudstykker af en samtale der får en konflikt eller en person til at springe frem i mine tanker. Det kan være jeg ser et billede af en glad person. Spørgsmålet er, – hvorfor er personen glad? Er vedkommende lige kommet af med et problem? Hvilket problem? Osv.

Andre gange kan jeg stille mig selv spørgsmålet: Hvad nu hvis …? Fx ”hvad nu, hvis det pludselig blev nat midt om dagen?” eller ”hvad nu, hvis de uhyggelige fantasier du har om natten slet ikke bare er fantasi, men er varsler om hvad du vil møde i fremtiden? Osv.

 

Hvordan er din skriveproces?

Min skriveproces kan være meget forskellig, da jeg løbende afprøver nye metoder og teknikker for at blive bedre og hurtigere.

Men jeg starter oftest med at brainstorme og lave en skitse over, hvad der skal ske i historien fra start til slut. Nogle gange starter jeg ved begyndelsen, andre gange starter jeg med at skrive den scene jeg synes er mest interessant at skrive. Nogle gange laver jeg nonstop-skrivning og andre gange skriver jeg i lange seje træk.

Jeg skriver hele historien færdig før jeg begynder at redigere, derefter skriver jeg den om, ændrer, sletter og tilføjer indtil jeg ikke kan gøre det bedre. Så får jeg nogle til at læse den, en betalæser, der skal give mig konstruktiv feedback og få øje de fejl jeg selv ikke ser. Så redigerer jeg historien igen.

 

Hvordan finder du tid til at skrive?

Jeg har fuldtidsarbejde og to små børn, så jeg skriver mest om aftenen når der er ro eller i weekenden. Jeg bruger somme tider min frokostpause på at skrive. Jeg øver mig på, at det er bedre at skrive i blot 10 min. i stedet for at gå og vente på at have mere sammenhængende tid at skrive i. For den sammenhængende tid er sværere at finde og det giver bare frustrationer over ikke at få skrevet noget.

Jeg har altid min notesbog med mig, så jeg hurtigt kan notere gode ideer eller skrive på historien mens jeg venter på noget.

 

Hvad er dit bedste skrivetips?

Der er ikke en bestemt måde at skrive en bog på. Det er ligegyldigt om du starter med at skrive begyndelsen eller slutningen. Eller om du har fundet på hele historien før du begynder at skrive eller om du finder på den undervejs mens du skriver.

Der findes en masse gode og brugbare redskaber til at få styr på en historie. Der findes gode råd om, hvordan den bliver bedst mulig. Nogle kan bruge redskaberne og de gode råd, andre kan ikke.

Som jeg ser det, er det vigtigste at man finder ud af hvordan man arbejder bedst, finder sin metode, og at man bliver ved indtil historien er helt færdig.

Bliv ved med at skrive – og læs en masse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *